Hudvård

Ekologisk Cactus Fig Oil

Lär dig mer om denna underbara högkvalitativa olja! En av de mest exklusivaste oljorna i världen.

 

Cactus Fig Oil är en naturlig olja som utvinns ur frön från frukten av Opuntia ficus indica kaktus. En kaktus som kan växa ända upp till 2 meter i höjd och behöver väldigt lite vatten. De trivs i varma, torra områden i världen men odlas mest framgångsrikt i Marocko. Kaktusen ger vackra, ljusa gula och rosa blommor på våren. Frukten skördas i slutet på juli till september då den är något mjuk. Den mogna rödlila och gröna äggformade frukten som växer på kaktusen är ca 6-8 cm i längd. Frukten innehåller en röd, grön gulaktig söt massa full av svarta frön. Våran Cactus Fig Oil är från dessa svarta frön som separeras ut från frukten och torkas därefter. Det är en tidskrävande process att utvinna oljan då endast ett litet frö består av mindre än 5 % olja.

Cactus Fig Oil går under många namn. Tex Prickly Pear Seed Oil, Barbary fig, Berber Fig Seed Oil, Cactus Pear Oil, Moroccan Cactus Oil. Det är en olja som kallpressas. Mer än 800kg rå kaktusfrukt behöver man till 1 liter ren kaktusolja. Det är en kostsam produkt att ta fram. Eftersom det är en eftertraktad olja med fantastiska egenskaper så gör många idag kaktusolja med sämre kvalité, då pressar man hela kaktusfrukten för att spara tid och pengar. En högkvalitativ kaktusolja är då bara fruktens fröer pressas. Det är den vi erbjuder och inget annat. Ekologisk 100% ren kaktusolja. På flaskan ska det enbart vara en ingrediens ”Opuntia Ficus Indica” En äkta kaktusolja har rik konsistens. Doften kan variera, det beror på om fruktens frön är pressade under vinter – eller sommartid. Frön som har pressats under vinterhalvåret tenderar att ge en olja med stark/söt doft av frukt, blommor och honung. Frön som kallpressas under sommaren har oftast en mer starkare doft som liknar mer olivolja och mer kryddig.

 

Denna exklusiva och anmärkningsvärda olja har många fördelar och används främst för att minska linjer och rynkor i ansiktet. Ett naturligt ansiktsserum! Den reparerar även skadat hår och kluvna hårtoppar.

Man kan också använda den som en återfuktande olja för hudvård i allmänhet. Men då den är så exklusiv så brukar de flesta använda den som en anti aging olja i ansiktet och på halsen. Den har ett naturligt innehåll av ett växtsterol som heter Delta-7 stigmasterol.  Denna växtsterol bygger upp och återupplivar huden samt slätar ut fina linjer och rynkor. Cactus Fig Oil stimulerar ny celltillväxt. Stramar åt porer för en smidigare hudstruktur. Den skyddar även mot fria radikaler, ger näring, återfuktar och mjukgör huden. Ljusar upp mörka fläckar på huden och mörka ringar under ögonen. Innehåller höga halter av polyfenoler som återupplivar och skyddar huden. Passar mogen hy. Den rekommenderas också för behandling av hudproblem såsom eksem och psoriasis. Cactus Fig Oil är tom en effektivare olja än den populära Arganoljan, Cactus is the next step of oils! Cactus Fig Oil innehåller 150% mer E- vitamin än vad det finns i Arganolja. Så detta är verkligen en super olja jag rekommenderar!

 /Malin

Morocco Medina

Köp HÄR 100% äkta, ren, marockansk Cactus Fig Oil i våran webbshop.

Back to list

4 thoughts on “Ekologisk Cactus Fig Oil

 1. Samira skriver:

  Hej
  Om jag använder kaktus oljan dag o natt då behöver jag inte använda något annat kräm?
  Hur långt tid tar leveransen?

 2. RUKIA skriver:

  Hejsan vilken ålder som kan använda den här olja.?jag är 36

  1. Morocco Medina skriver:

   Hej!

   Cactus Fig kan du använda, mogen hy räknas från 20-25 år 🙂

   Vänligen,
   Malin
   Morocco Medina

 3. Sandra skriver:

  Köpte cactus fig oil i december och använder den varje dag och älskar den! tummen upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *