Psst…

”Morocco have a beauty secret”

– And you need to discover it!

Naturliga produkter som ger resultat! That’a promise

Hos oss kommer du att finna naturliga och miljövänliga produkter i snygga förpackningar! Helt fria från konstgjorda ämnen och i största mån ekologiskt certifierade.

Vilka är bakom Morocco Medina?

Vi träffades i Marocko och efter många resor dit så kunde jag inte undgå att höra om Marockos fantastiska Arganolja som befolkningen har använt i hundratals år och som numera är känd över hela världen och används av privatpersoner och förstklassiga spa världen över. Den används som den är eller ihop med annan kosmetika. En dag fick jag prova denna olja och har sedan dess använt den varje dag. Man kan lätt tro att oljor är för feta för håret och hyn, men så är inte fallet. Arganoljan är en torr olja som absorberas snabbt in i huden och lämnar den verkligen silkeslen utan att se fet ut. Dessutom är det en multiprodukt för den är lika fantastisk för ditt hår som hy. En ekologisk och helt naturlig hud- och hårvårdsprodukt som är fullproppad med vitaminer. Detta gillade jag så jag tog hem två liter olja till Sverige och märkte att ett intresse fanns. Där föddes idén om att starta företag. Vi visste att det fanns många kvinnokooperativ i Marocko som producerar denna olja så jag och min make bestämde oss för att åka runt och hälsa på dessa kooperativ. Om vi skulle starta detta företag så vill vi samarbeta med ett kooperativ där vi verkligen ser att kvinnorna har det bra och att deras framtid är i fokus. Vi hittade ett där vi såg att processen från ekologisk odling och kallpressning till färdig produkt var utmärkt och att kvinnorna verkligen trivdes på sitt jobb och fick sin lön för mödan. Kooperativet har även byggt upp en skola intill där kvinnornas barn erbjuds utbildning. Vi gillade det vi såg och kände att det är dem vi ska samarbeta med! Det började med Arganoljan men på vår resa genom Marocko så upptäckte vi fler härliga produkter som vi nu har tagit med i vårt sortiment. Vår värdegrund med företaget är att det ska vara tillförlitligt och hållbart i alla led. Från producent till konsument. Bra för miljön samt ej testat på djur. Ekologiska och naturliga produkter som ger resultat! Och som förpackas i snygg design.

Vi hoppas du kommer tycka om våra produkter lika mycket som vi gör.

 

Kvinnokooperativet

Alla våra produkter är 100% naturliga och handgjorda av otroligt duktiga kvinnor i Marocko som arbetar i kvinnokooperativ. Kooperativet har fräscha miljöer, goda arbetsförhållanden och rättvisa arbetsvillkor. Kvinnokooperativ står för hållbar framtid. Det gör det möjligt för kvinnan att försörja sig och möjliggör även barnens utbildning då en skola har kunnat byggas upp i området. Vi är glada att vi får vara med och stödja detta!

Bra för dig och miljön.

Våra produkter inom hud- och hårvård väljs ut med omsorg. Vi vill erbjuda den bästa kvalitén och den bästa upplevelsen. Människan konsumerar dagligen skönhetsprodukter som innehåller giftiga kemikalier och cancerframkallande substanser. Vi vill presentera underbara skönhetsprodukter som är helt naturliga och bra för dig och miljön!
Vi vill ge huden – kroppens största organ, en bättre behandling.
Naturliga produkter som berikar med näring, vitaminer, mineraler och massor med andra fördelar! Dessa skönhetsprodukter har använts i flera århundranden och det är nu vi måste förstå vad dessa produkter kan göra för oss.

 

Produkter godkända av